Eğitim Sitesi

Gerçek Alan Nedir? Gerçek Alan Hakkında Kısaca Bilgi

Gerçek Alan Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Gerçek Alan:

Yer şekillerinin engebe, eğim ve yükseltilerini dikkate alarak hesaplanan alandır. Türkiye'nin gerçek alanı 814.578 km² 'dir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Odak Derinliği: Depremde enerjinin açığa çıktığı noktanın yeryüzünden en kısa uzaklığı, depremin odak derinliği olarak adlandırılır. Depremler odak derinliklerine göre sınıflandırılabilir. Bu sınıflandırma tektonik depremler için geçerlidir. Yerin 0-60 km derinliğinde olan depremler sığ deprem olarak nitelenir. Yerin 70-300 km derinliklerinde olan depremler orta derinlikte olan depremlerdir. Derin depremler ise yerin 300 km'den fazla derinliğinde olan depremlerdir. Türkiye'de olan depremler genellikle sığ depremlerdir ve derinlikleri 0-60 km arasındadır. Orta ve derin depremler daha çok bir levhanın bir diğer levhanın altına girdiği bölgelerde olur. Derin depremler çok geniş alanlarda hissedilir, buna karşılık yaptıkları hasar azdır. Sığ depremler ise dar bir alanda hissedilirken bu alan içinde çok büyük hasar yapabilirler.

    Barit: Doğal baryum sülfat. Metal cevheri damarlarında bol bulunan bu madde, boya sanayi ve petrol sondajlarında kuyu açma çamurunun ağırlaştırılmasında ve radyolojide sindirim organlarının filminin çekilmesinde kullanılır.

    Hipsometrik Harita: Kara yüzeyindeki yükseltilerin gösterildiği fiziki haritalar.

    Kargo: Bir nevi paket ve yük taşımacılığı

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü