Eğitim Sitesi

Genelge Nedir? Genelge Hakkında Kısaca Bilgi

Genelge Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Genelge:

Üst bir makamın, yönetimi ya da gözetim ve denetimi altındaki makam ve kişilere yönelik, kuralların uygulanmasında yol gösteren görüş ve buyruğu.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Genelge:

Yasa ve yönetmenliklerin uygulanmasında yol göstermek, herhangi bir konuda aydınlatmak, dikkat çekmek üzere ilgililere gönderilen yazı, tamim, sirküler.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Genelge:

Ülke çapında bir sorunu gidermek ve müdürlükleri aydınlatmak amacıyla merkezi idare tarafından bir sıraya göre yayınlanan genel emirlerdir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 3045 sayılı Kuruluş Kanununun 28. Maddesindeki düzenleme görev ve yetkisine istinaden bağlı birimlerinin sorunlarını genelgelerle çözmeye çalışmaktadır. Genelgeler yönetmelik, tüzük ve kanunlara aykırı olamaz. Bölge Müdürlüklerinin de genelge yayınlama yetkisi vardır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yerleşik Alan: Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki imar plânı bulunmayan mevcut yerleşmelerin (mahalle, köy ve mezralar) müstakbel gelişme alanlarını içine alan ve sınırları Belediye Meclislerince karara bağlanan alanlar.

    Restorasyon Projesi: Kültür varlıklarının onarımı, özgün işlevi ve yeni kullanımı için getirilen müdahale biçimlerinin rapor ve projesi.

    Hafriyat: Kazı; kazılar; toprak kazma; toprak çıkarma.

    Şantiye Binası: İşlerin yürütülebilmesi için şantiyede kurulan geçici bina.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü