Eğitim Sitesi

Gelişme Nedir? Gelişme Hakkında Kısaca Bilgi

Gelişme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Gelişme:

Olgunlaşma ile yaşantılar arasındaki öğrenmenin etkileşimi sonucu ortaya çıkan süreç.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Gelişme:

Bestecinin müzikal temalar geliştirdiği, bunları çeşitlendirdiği ve ilginç müzikal ilişkiler kurduğu sonat formunun bir bölümünün orta kısmı.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Empati: Kendini karşısındaki kişinin yerine koyarak, onun duygu ve düşüncelerini anlama.

    Gerçekçi Eğitim: Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

    Jimnastik: 1. Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman, kültürfizik. 2. Erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halkalar ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, eşit olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içeren yarışma disiplini. 3. İnsanın beden ve ruh yeteneklerini geliştirmek amacıyla biyolojik olanaklar içinde uygulanan yöntemli, ölçülü ve düzenli vücut alıştırmaları. 4. Vücut alıştırmalarının, yöntemine ve kurallarına göre öğretildiği ders.

    Çoklu Zeka Kuramı: Bilişsel bilim, gelişimsel psikoloji ve nörobilimden yararlanarak her bireyin zeka düzeyinin özerk güçler ya da yetenekler tarafından oluşturulduğunu ve en az sekiz gücün (zekanın) var olduğunu savunan kuram.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü