Gelişim Psikolojisi Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Gelişim Psikolojisi:
Büyüme ve gelişme sonucu davranış ve bilişsel sistemde ortaya çıkan değişiklikleri inceleyen psikoloji dalı.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Gelişim Psikolojisi:
Gelişim psikolojisi, yaşa bağlı davranış değişikliklerini inceler. Çocukken büyük bir dikkatle ve keyifle izlenen çizgi filmler büyüyünce ilgi çekici olmaktan çıkabilir. Gelişim psikolojisi çocuk psikolojisi ve yetişkin psikolojisi olmak üzere ikiye ayrılır.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:
Amaç: 1. Eğitim alanında bir etkinliğe, bir eyleme ya da bir işe başlarken erişilmek istenilen, öğrenim sürecine bütünlük ve anlam kazandıran sonuç.
2. E
Bireysel Oyun: Çocuğun, arkadaşa gerekseme duymadan kendi kendine oynayabileceği oyun.
Alan İncelemesi: 1. Bir sınıf ya da bir okul yerine daha geniş kaynaktan, örneğin birden çok okuldan sağlanan verilere dayanarak yapılan inceleme.
2. Verilerin özgü
Yönseme: Belli bir amaca ya da sonuca yönelen, ancak etkinliğe dönüşmeyen etki gücü.
Boş Zaman: 1. Uyumak, yemek ve çalışmak için ayrılan zamanın dışında kalan zaman.
2. Dinlenmeye, gezmeye ve eğlenmeye ayrılan zaman.
Alt Özel Sınıf: Ağır öğrenen ve öğretilebilir geri zekâlı çocuklardan ilköğrenim çağında bulunanlar için resmî ilkokullarda açılan özel sınıf.
Öğrenci Taşıma Uygulaması: Taşıma yoluyla eğitimden faydalanacakların, seçilen taşıma merkezi eğitim kurumlarına günübirlik taşınarak eğitim-öğretime devamlarını sağlamak amacıy
Bireysel Öğretim: 1. Her çocuğun kişisel gereksinmelerini karşılamak ve sorunlarını çözebilmek amacıyla kılavuzluk etkinliklerinden yararlanmaya çalışan öğretim tutumu.