Eğitim Sitesi

Geçici Personel Nedir? Geçici Personel Hakkında Kısaca Bilgi

Geçici Personel Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Geçici Personel:

İhtiyaç duyulan geçici ve süreli hizmetlerde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığınca müştereken belirlenen süre, ücret ve adet sınırları ile diğer esas ve usuller çerçevesinde, sözleşme ile çalıştırılan, işçi sayılmayan personel.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Temsil Giderleri: Belediyelerin görevleri ile ilgili olmak şartıyla: a) Belde'de başarılı çalışmaları görülenler için toplantılar düzenlenmek. b) Kupa ve benzeri teşvik uygulamalarında bulunmak. c) Gerçek ve tüzel kişilere plaket, ödül ve hediye vermek, çiçek göndermek. d) Belde'de göreve başlayan veya ayrılan protokole dahil kişiler için toplantılar düzenlemek ve hediye vermek için yapılan harcamalar.

    Kalite Güvencesi: Ürün ve hizmetin kalite açısından yeterli güveni sağlayabilmesi için gerekli olan planlı ve sistematik faaliyetler bütünü.

    Kamping: Karayolları güzergahı ve yakın çevrelerinde, kent girişlerinde, deniz, göl, dağ gibi doğal güzelliği olan yerlerde kurulan ve genellikle turistlerin kendi imkanları ile geceleme, yeme-içme, dinlenme, eğlence ve spor ihtiyaçlarını karşıladıkları tesisler.

    Yer Altı Suyu Kirliliği: Yer altı suyu kirliliğinin başlıca kaynakları lağım suyu tesisatı, lağım çukurları vb. ile kıyı bölgelerinde tuzlu su sızıntılarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü