Eğitim Sitesi

Geçerli Çıkarım Nedir? Geçerli Çıkarım Hakkında Kısaca Bilgi

Geçerli Çıkarım Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Geçerli Çıkarım:

Öncüllerin doğru olması hâlinde sonucun zorunlu olarak çıktığı çıkarım.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Sofistler: Yunanistan'da MÖ 5 ve 4. yüzyıllarda, gençlere doğru düşünme, konuşma ve davranmayı öğretme amacıyla kent kent dolaşarak para karşılığı dersler veren ve bu yolla başarılı yurttaş yetiştirmeyi üzerine alan kimselere verilen ad. Göreli bir bilgi anlayışını savunan düşünürler. Sofistler hukuk sisteminin ve yasaların doğal düzene aykırı olduğunu savunurlar. İnsan tarafından yapılan hiçbir yasa doğa yasaları kadar mükemmel olamaz. İnsan her şeyin ölçüsü olduğundan herkese göre ideal olan bir devlet düzeni bulunamaz.

    Endüstri (Sanayi) Psikolojisi: Üretimde verimi artırmak amacıyla, insan emeğinin daha üretken hale getirilmesi endüstri psikolojisinin konusuna girer.

    Otorite: 1-Yaptırma, yasak etme, emretme, itaat ettirme hakkı veya gücü, yetke, sulta, velayet. 2-Siyaset felsefesi ve sosyolojide, güç/iktidarın meşru kullanımını belirleyen bir kavram olarak, toplumsal bir sistem içinde ortaya çıkan kurumsallaşmış ve meşru güç; bu türden bir güce sahip olan birey; politik kurumları yöneten kuralları koyma, uygulama ve kuvvetlendirme meşru kapasitesi.

    Doğrulama: Bir önermenin ya da hipotezin doğruluğunu denetlemek için mantıki kanıtlama ve deney yoluyla yapılan işlemlerin tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü