Eğitim Sitesi

Gazete Tiyatrosu Nedir? Gazete Tiyatrosu Hakkında Kısaca Bilgi

Gazete Tiyatrosu Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Gazete Tiyatrosu:

Günlük ve geçmiş olayları gazete haberleri biçiminde; belgesel olarak canlı bir uyarma ve propaganda tiyatrosu. Gündelik yaşamda yer alan siyasal ve toplumsal sorunları eleştirel bir bakış açısından verebilmek için, siyasal kabare türünden ve kurgu tekniğinden yararlanır. Önemli bir gazete haberini sahneye projeksiyonla yansıtıp, yeniden canlandırarak yorumlar.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Trajik: Korku, sıkıntı, şiddetli heyecan veren veya korkunç, kötü, sonu ölümle neticelenen.

    Öncü: Anadolu'da oyun düzenleyenlere verilen adlardan biri.

    Agon: 1- Yarışma 2- Antik Yunan komedyasında düşünceleri birbirine karşıt olan iki oyun kişisinin tartışmaya girdiği bölüm. 3- Antik tiyatroda sanatçılar, ezgiciler, yazarlar ve oyuncular arasında değerlendirme ile sonuçlanan yarışma 4- Antik tiyatroda, tragedya ozanları, oyuncular ve dithyrambas koroları arasında yapılan yarışmalar.Yunan tragedyasında, savsöz ve karşı savsözün öneri ve karşı önerinin, yanıt ve karşı yanıtın, atışma biçimi içinde yer olduğu söz kapışması sahnesi.Çatışma.

    Extempore: Kısa metin emprovizasyonu. Doğaçlamanın senaryoda genel tasarı halinde tespit edilmiş bir oyun akışını provize ederek kestiği sırada ondan sürpriz biçimde uzaklaşan extempore gösterinin ilave bir buluş ve oyuncunun o anda yarattığı kasten yerleştirilmiş bir espridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü