Gayrimenkul Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gayrimenkul:
Bir yerden bir yere taşınması olanaksız (taşınmaz) mal.
Hukuk Terimi Olarak Gayrimenkul:
Bir yerden bir yere taşınması olanaksız (taşınmaz) mal.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Gayrimenkul:
Taşınmaz. Bir yerden bir yere taşınamayan (mal).
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Gayrimenkul:
Arazi, arsa, bağımsız bölüm gibi bir yerden bir yere taşınamayan, yerinde sabit duran şeylerdir. Bu nedenle taşınmaz mal da denmektedir. Gayrimenkul kayıtları kadastro gören yerlerde tapu sicilinde, kadastro görmeyen yerlerde zabıt defterlerinde tutulmaktadır. Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri zilyetlik hükümlerine göre harici senet veya noterde yapılmaktadır.
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gayrimenkul:
Taşınmaz mal
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:
Enfekte Atık: Hastalık etkenleri bulaşmış veya bulaşması muhtemel her türlü insan dokusu organları, idrar kapları, kan veya plasenta bulaşmış atıkları, bakteri kült
Betonarme: Eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş beton.
Vakıf Senedi: Türk Kanunu Medenisi ile Türk Medeni Kanununa göre kurulan vakıfların, malvarlığını ve vakıf şartlarını içeren belge.
Performans Ölçümü: Performans ölçümü, kurumun bir bütün olarak genel çerçevede ve ayrıca çalışanlar, süreçler ve birimler yönünden çalışmalarını değerlendirmek için oluş
Gabari: Kimi eşyaya verilmesi gereken boyutları, yan görünüşü çizmeye, hazırlamaya ya da denetlemeye yarayan örnek anlamına gelmektedir.
Raylı Sistem: Ray üzerinde hareket eden banliyö treni, otoray, hafif ve hızlı tramvay, tünel, metro, füniküler, teleferik gibi toplu taşıma ve ulaşım sistemleri.
Def'i: Davalının borcunu, özel bir nedenden dolayı yerine getirmekten kaçınmasına olanak veren hak.
Kök Ücret: Yasalara veya hizmet sözleşmelerine göre çalışanın işverene yapmak zorunda olduğu hizmet karşılığı aldığı ücret.