Eğitim Sitesi

Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) Nedir? Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) Hakkında Kısaca Bilgi

Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH):

Bir ulusal ekonomide belirli bir dönem içinde (genellikle bir takvim yılında), üretilen mal ve hizmet değerlerinin toplamıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Pips: Bir fiyat değişimindeki en küçük birimi belirtir. Çoğu paritede bir pip 1/10000 lik bir değişime denk gelir. Örnek olarak GBP/USD paritesinde 1 pip 1,5680 ile 1,5681 arasındaki fark kadardır. Bu konudaki en önemli istisnalardan biri USD/JPY paritesidir. USD/JPY paritesinde bir pip'lik fark 1/100 'lük bir değişim anlamına gelir. Örnek olarak USD/JPY paritesinde 1 piplik fark 77,83 ile 77,85 arasındaki fark kadardır.

    Alivre Satışlar: Belirli nitelikte ve miktarda malın belirli bir fiyattan belirli bir tarihte teslim edileceğine ilişkin sözleşme yapılması.

    Banka: Gerçek ve tüzel kişilerin tasarruflarını toplayarak, bunları gelir sağlayıcı işlere kredi, vb. yollarla kanalize eden, ödemelerde aracılık yapan, para nakli, senet tahsili, emanet kabulü gibi çeşitli hizmetler gören işletme.

    Futures: Belli nitelikte ve belli miktardaki bir malın veya döviz, faiz, tahvil, bono gibi malî bir enstrümanın, gelecekte önceden belirlenmiş bir fiyatta ve tarihte teslimini hükme bağlayan yasal sözleşme. İşlemler, organize bir borsa aracılığıyla gerçekleştirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü