Eğitim Sitesi

Gayb Nedir? Gayb Hakkında Kısaca Bilgi

Gayb Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Gayb:

Göz önünde olmayan, gözle görülmeyen, gizli olan, hazırda olmayan. Akıl ve duyular yoluyla hakkında bilgi edinilemeyen varlık alanı.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Gayb:

Göz önünde olmayan, gizli olan, tam olarak bilinemeyen, his ve aklın ötesinde kalan, insan tarafından kavranamayan, manevi âlem.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Halvet: 1. Dinen evlenmelerinde bir sakınca olmayan bir erkekle bir kadının bir yerde üçüncü bir şahıs olmadan baş başa kalmaları. 2. Nikâh yapıldıktan sonra ve zifaftan önce kadın ve erkeğin baş başa kalmaları. 3. Tasavvuf yoluna giren birinin zihnini ve duygularını dağınıklıktan koruyabilmesi ve günahlardan uzak kalabilmesi işin, belirli bir süre mürşidin denetiminde tenha bir yerde yalnız başına kalıp, kendisini bütün varlığıyla Allah'a vermesi.

    Ahlak-ı Zemime (Ahlakı Zemime): Beğenilmeyen, kötü ahlak.

    Mütevatir Hadis: Sahabeden itibaren her devirde yalan üzerinde birleşmeleri mümkün olmayan topluluklar tarafından rivayet edilen hadis, haber.

    Kültür: Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü