Eğitim Sitesi

Gantt Şeması Nedir? Gantt Şeması Hakkında Kısaca Bilgi

Gantt Şeması Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Gantt Şeması:

Turizm yatırım projelerinin önceden öngörülen sürede ve maliyet tutarı içinde gerçekleştirilmesinde, iş akışlarının ve gelişmelerin şematik olarak gösterilmesinde kullanılan planlama ve programlama yöntemlerinden biri. Zaman-çizgisi veya kilometre-taşı şeması, çubuk şeması adı da verilen Gantt Şeması yönteminde, proje çeşitli aşamalara bölünmekte, aşamaların içerdiği faaliyetlerin özellikleri ve diğer faaliyetlerle bağlantıları göz önünde tutularak bir zaman cetveli üzerinde gösterilmektedir. Böylece hangi faaliyetin ne zaman başlayıp ne zaman biteceği açıkça görülebilmekte ve buna bakarak gerekli denetimler yapılmaktadır.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Külliye: Bir camiin etrafında cami ile birlikte yapılmış medrese, imaret, sebil, kütüphane, hastane gibi yapıların tümü.

    Accredited Agent: Akredite edilmiş acenta. IATA, acente listesinde yer alan, hizmet için tüm şartları yerine getirmiş yolcu satış acentesi, anlamına gelen bir IATA terimi.

    Geleneksel: Geleneğe dayanan gelenekle ilgili olan.

    Rıhtım: Bir nehir veya deniz kıyısında doldurularak yapılmış, gemilerin indirme-bindirme veya yükleme-boşaltma yapabileceği yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü