Eğitim Sitesi

Galeri Ormanları Nedir? Galeri Ormanları Hakkında Kısaca Bilgi

Galeri Ormanları Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Galeri Ormanları:

Savanlardaki, küçük akarsu boylarında görülen, çoğunlukla 50-100 m genişliğinde, bir akarsu ağı biçiminde uzanan ve sürekli yeşil kalabilen nemli ormanlardır. Galeri ormanları olarak adlandırılmalarının nedeni, ağaçların, akarsuyun üstünü bir galeri şeklinde kapatmasıdır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Yağmur Ormanları: Ekvatoral kuşakta bol ve her mevsimi yağışlı iklim koşullarına bağlı olarak uzun boylu ve genellikle geniş yapraklı her dönem yeşil ağaçlardan oluşan ormanlar.

    Demografi: 1- Nüfus bilimi. İnsan nüfusunu yapı, gelişme, dağılımı vb. nitelik ve nicelik gibi özellikleri açısından inceleyen bilim dalı. 2- İnsan topluluklarının, toplam nüfus, yoğunluk, doğum ve ölüm oranları, göçler, evlilikler vb. olaylarının istatistik karakteriyle ilgilenen sosyoloji ve antropoloji dalıdır.

    Nüfus Coğrafyası: Nüfusla ilgilenen bir beşeri coğrafya dalıdır. Nüfusun çeşitli özellikleri, dağılışını ve göçleri inceler. Doğal çevre ile nüfus arasındaki ilgiyi araştırır.

    Allokton: Jeolojik geçmişinde bugün bulunduğu yerden başka bir yerde oluşmuş ancak daha sonra gelişen jeolojik süreçler sonucunda ise farklı bir yere taşınmış kayaç veya kayaç topluluğudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü