Eğitim Sitesi

Galaksi Nedir? Galaksi Hakkında Kısaca Bilgi

Galaksi Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Galaksi:

Gökada. Milyarlarca yıldızdan, yıldız kümelerinden, bulutsu ve gaz bulutlarından oluşmuş, Samanyolu gibi bağımsız uzay adası.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Galâksi:

1- Yıldız sistemlerinin oluşturduğu çok büyük sayıda gök cisimlerinden oluşmuş topluluklar.

2- Gök ada.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Adak: 1. Adama işi veya adanılan şey, nezir. 2. Allah'ın sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmak, dileğinin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla dine göre sakıncası bulunmayan bir işi yapacağına dair Allah'a söz verme.

    Kâbe: Mekke'de bulunan, Müslümanlarca ziyaret ve tavaf edilen kutsal yer. Mescid-i Haram'ın ortasında bulunan Müslümanların kıblesi olan yeryüzündeki ilk mescit.

    Ucub: Kendini beğenme, üstün görme, şımarma. Başkalarının yaratılış biçimini, fikrini, davranışlarını ve düşüncelerini sebepsiz yere beğenmeyip onları küçük görme, yalnızca kendini beğenme.

    Mukabele: 1. Toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken Kur’an-ı Kerim okumasını bilenlerin gözleriyle Kur’an-ı Kerim'i takip etmesi, bilmeyenlerin dinlemesi. 2. Karşılaştırma, karşılık verme, karşı karşıya bulunma. 3. Hafızların cami ve mescitlerde cemaate dönerek Kur’an-ı Kerim okurken cemaatin de Mushafları açarak takip etmeleri şeklinde gerçekleşen bir okuma biçimi. 4. Ramazan ayı içerisinde Cebrail (a.s.) ile Hz. Peygamberin karşılıklı olarak Kur’an’ı okumaları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü