Eğitim Sitesi

Gain Nedir? Gain Hakkında Kısaca Bilgi

Gain Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Gain:

Kazanç.

 

Uydu Terimi Olarak Gain:

Kazanç, yükseltmenin dB cinsinden karşılığı.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Onkoloji: Tümörlerin oluşumu ve tedavisiyle uğraşan bilim dalı. Tıbbi (klinik onkoloji) ve radyasyon onkolojisi başta olmak üzere birçok alt dala ayrılır.

    Rahim: 1- Ana karnında fetüsün geliştiği kadın üreme organı. Uterus, döl yatağı. 2- Memelilerin dişilerinde, içinde yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi. 3- Doğuran canlıların dişilerinde yavrunun, doğuma kadar gelişimini sürdürdüğü kese. Döl yatağı.

    Mukoza: 1- Sindirim borusu, soluk borusu gibi iç organların iç yüzeyini örten ve mukus sıvısı salgılayan ince tabaka.Sümük doku. 2- Bazı organların iç yüzlerini kaplayan ve salgı üreten doku tabakası.

    Refleksoloji: Refleksoloji ayaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır. Özel el ve parmak teknikleriyle refleks noktalarına uygulanan baskı, stresin azalmasını sağlayarak bedende fizyolojik değişikliklere yol açarak vücut fonksiyonlarının normale dönmesi ile insana rahatlama hissi veren bir yöntemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü