Eğitim Sitesi

G1 Nedir? G1 Hakkında Kısaca Bilgi

G1 Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak G1:

Hücre döngüsünde, mitozun sonu ve S fazının başlangıcı arasındaki boşluk.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Hepatit B: Hepatit B, sarılık hastalığının bir çeşididir. Hepatite sebep olan virüslerin A, B, C, D ve E şeklinde çeşitleri vardır. Bu virüsler karaciğer hücrelerini enfekte ederek kanser, siroz gibi ciddi hastalıklara yol açar. Hepatit B virüsü; kan, vücut sıvıları ve doğrudan temas sonucu bulaşabilir. Özellikle insanların toplu olarak bulunduğu, beslendiği yerlerde bu hastalığın bulaşma riski artmaktadır. Hepatit B virüsü vücuda girdikten sonra 40 ila 80 gün arasında değişen uzun bir kuluçka dönemi geçirir.

    Kan Uyuşmazlığı: Hamilelikte annenin Rh(–), bebeğin Rh(+) olması durumunda annenin kanındaki Rh antikorlarının plasentadan bebeğin kanına geçerek bebeğin alyuvarlarını çökeltmesi olayına kan uyuşmazlığı (eritroblastosis fetalis) denir.

    İstilacı Tür: Hızla çoğalan, geniş şekilde yayılış gösteren ve girmiş olduğu bölgedeki yerli türleri olumsuz yönde etkileyen bir yabancı (egzotik) tür.

    Trofik Düzey: 1. Enerjilerini, bir biyolojik komünitedeki besin ağının aynı kısmından elde etmeleri nedeniyle birlikte gruplandırılmış olan organizma grubu. 2. Bir canlının veya canlı grubunun besin zincirinde yer aldığı ve enerji transfer kademesine göre belirlenen konumu, beslenme düzeyi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü