Eğitim Sitesi

Fuga Nedir? Fuga Hakkında Kısaca Bilgi

Fuga Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Fuga:

Çimento esaslı, kullanıldığı yerin özelliğine göre kimyasal madde katkılı, geliştirilmiş su itici özelliğine sahip derz dolgu malzemesi.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Fuga:

Kontrapunta yazısı biçimlerinden biri. Tema (ya da, başka bir deyişle konu) bir seste sunulur ve sonra öbür seste birbiri ardından benzetiş yoluyla konuyu izler. "Fuga" sözcüğü Latincede "kaçmak" anlamına gelir. Nitekim Fuga'da seslerin birbiri ardına sıralanması kovalamayı andırmaktadır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Ana Renkler: Karışım yoluyla elde edilmeyen renkler ana renklerdir. Ana renkler sarı, kırmızı ve mavidir. Diğer bütün ton ve gölgelerin çıktığı bu üç renk parçalanamayan temel yapı taşlarıdır. Ana renkler beyaz bir yüzeye yansıtıldıklarında birbirleriyle karıştıkları alanlarda yine beyazı oluştururlar.

    Laminat Tezgah: Formaica ve Wilsonart gibi markalarda plastik kaplama sentetik malzemeden üretilen lamine tezgahlar temizlemesi kolay pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Boyuta uygun kesilen parçalar cilalanabilir. Renk alternatifi mevcuttur. Bakımı kolay ve dayanıklıdır.

    Pleksiglas: Metakrilik reçine esaslı sıcak su içinde ya da etüvde ısıtılarak kolayca şekillendirilebilir, hafif kırılmaya karşı camdan daha dayanıklı ancak kolay çizilebilir, ısıya dayanıksız, saydam ya da yarı saydam plastik cam.

    Büfe: Sofra takımları dolabı. Alçak dolap biçiminde, içinde eşyaların saklandığı bir mobilya türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü