Eğitim Sitesi

Frontal Duruş Nedir? Frontal Duruş Hakkında Kısaca Bilgi

Frontal Duruş Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Frontal Duruş:

1. Eski Mısır ve Arkaik Yunan heykellerinde, ağırlığın iki ayağa eşit olarak yüklendiği ve figürün cepheden ele alındığı heykel tipi.

2. Heykel sanatında Antik Dönemde ve Mısır'da insan vücudunun cepheden verilmesi.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Köşk Mescit: 1. Genellikle Sultan Hanı adı verilen bir dizi XIII. yüzyıl Anadolu Selçuklu kervansarayının avlu ortasında dört kemer üstünde yer alan mescit bölümüne verilen ad. Osmanlı döneminde de kullanılmıştır. 2. Anadolu Selçuklu kervansaraylarında avlunun ortasında yer alan ve dört kemerle taşınan, kare planlı bir altyapı üzerinde yükselen küçük mescit.

    Estetiksel Haz: Sanat yapıtları , sanat duygusuna sahip güzellikten haz alma yeteneğinde bir izleyici kitle doğururlar; bu yüzdende ta başından beri sanat , çok çeşitli yollardan haz alınacak bir gereksinim olmuştur.Kapitalist toplumlarda toplumsal üretim ile özel sahiplenme arasındaki uzlaşmaz çelişki ,yabancılaşmaya, dolayısıyla emek ile Estetiksel Haz arasındaki bir karşıtlığın doğmasına olduğu kadar ,özel haz alma yeteneğinin Estetiksel Haz'ın nesnesiyle içeriğinden ayrılmasına da yol açar.

    İlkel: İlk durumunda kalmış olan, gelişmesinin başında bulunan, primitif.

    Şövale Resmi (Easel Painting): Şövale üzerinde yapılan ve taşınabilir boyuttaki küçük yağlıboya resim. 17. Yüzyılda burjuvazinin gelişimi sonucunda yaygınlaşmış ve resmin evlere girmesine olanak vermiştir. Önceki dönemin dinsel konulara ağırlık veren büyük boyutlu resim yapıtlarına karşıt bir din dışı sanat anlayışının doğuşuyla eş zamanlı olarak belirmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü