Eğitim Sitesi

Frog’s Hair Nedir? Frog’s Hair Hakkında Kısaca Bilgi

Frog’s Hair Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Frog’s Hair:

18 çukurlu bir golf sahasında ilk 9 çukura verilen isimdir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Greensomes: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

    Flagstic / Pin: Bayraklı ya da bayraksız olarak çukurun yerini belirlemek için çukurun ortasına yerleştirilen, kaldırılabilir, yuvarlak kesitli düz bir direktir. Uzunluğu 210 cm’den kısa, çapı da 2 cm’den geniş olmamalıdır. (7 feet – 3/4 inch)

    Leader Board: Oyun sonuçlarının gösterildiği büyük tablodur.

    Observer: Gözlemci, sahada yarışma sırasında kurallara aykırı olanları saptayarak hakeme iletmesi ve hakemin alacağı kararlarda kendisine yardımcı olması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir. Gözlemci bayrak direğini kaldırmamalı; çukurun yerini göstermemeli, yakında durmamalı top kaldırmamalı ya da yerini işaretlememelidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü