Eğitim Sitesi

Frenleme Işınımı Nedir? Frenleme Işınımı Hakkında Kısaca Bilgi

Frenleme Işınımı Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Frenleme Işınımı:

Serbest parçacık hareket ederken yoğun bir ortama girerse ivmeli olarak yavaşlar. Yani frenlenir ve ışınım yayar.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Venüs Gezegeni: - Güneş'e ikinci Dünya'ya en yakın gezegendir. - Kütlesi ve boyutları bakımından Dünya'ya çok benzer bu nedenle Dünya'nın kız kardeşi denir - Güneş sisteminin en sıcak gezegenidir. - Güneş ışığını çok iyi yansıtır. - Atmosferde çok yoğun karbondioksit vardır. - Güneş ve Ay'dan sonra gökyüzünün en parlak gök cismidir. Halk arasında akşam yıldızı, sabah yıldızı yada çoban yıldızı olarak adlandırılır. - Diğer gezegenlerin aksine kendi ekseni etrafında saat yönünde döner.

    Elektromanyetik Tayf: Tüm dalga boylarındaki elektromanyetik ışınımların oluşturduğu tayf.

    Messier Kataloğu: Charles Messier'in kuyrukluyıldızlarla karıştırmamak için hazırladığı, 110 parlak gökada, bulutsu ve yıldız kümesi içeren katalog.

    Takımyıldız: 1. Gökyüzünde, Dünya'dan bakıldığında sergilendikleri görünüme göre bir arada bulunan yıldız gruplarına takımyıldızı denir. Küçükayı ayı takımyıldızı gibi. Takımyıldızları farklı özellikte olan ve bir kümeymiş gibi görünen yıldızlardan oluşur. 2. Gerçekte öyle olmadığı halde birbirine yakın parlaklıkta ve konumda görünen, birtakım varlıklara benzetilen yıldız topluluğu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü