Eğitim Sitesi

Foursomes Nedir? Foursomes Hakkında Kısaca Bilgi

Foursomes Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Foursomes:

Golfte oyun çeşitlerinden biridir. İki oyuncunun diğer iki oyuncuyla yarıştığı ve her iki tarafın da tek topla oynadığı bir oyun şeklidir. Topa sırayla vurulur, eşlerden biri tek diğeri çift sayılı vuruşları yapar.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Competitor / Fellow Competitor: Golf sayı oyunu yarışmasına katılan oyuncuya yarışmacı denir. Yarışmacı ile birlikte oynayan her oyuncu, eş yarışmacı, yani fellow competitor'dır. Hiçbiri diğerinin ortağı değildir. Dörtlü ve dört sayı oyunlarında, yarışmacı ve eş yarışmacı deyimleri, aralarında eşlik bulunan oyuncuların her ikisini birden kapsar.

    Cleek: Iskoç kökenli olan bir terimdir. Bu terim, short cleeks, long cleeks, driving cleeks, putting cleeks gibi degişik kelimelerle de ifade edilir.

    Index: Amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan terimdir. Golfçünün, 18 çukurlu bir sahada oyuncunun en az 3 atışla oynayabildiği klasman 53.5'tir. 0 index'e sahip oyuncunun (scratch player) par sayısını oynaması gerekmektedir. En yaygın par sayısına göre oyun sonuçları: Bırdıe: bir çukura par sayısından bir eksik yapılan sayıdır. Bogey: bir çukura par sayısından bir fazla yapılan sayıdır. Double-Bogey: bir çukura par sayısından iki fazla yapılan sayıdır. Trıple Bogey: bir çukura par sayısından üç fazla yapılan sayıdır. Eagle: bir çukura par sayısından iki eksik yapılan sayıdır. Albatros: bir çukura par sayısından üç eksik yapılan sayıdır.

    Banana Ball: Bu bir argo deyimdir. Vuruş esnasında çok kısa mesafede topun sağdan sola kıvrım yaparak savrulmasıdır. Yani bir nevi "slice"dir. (Yön tarifi sağ elle oynanan oyuncular içindir.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü