Eğitim Sitesi

Four - Ball Better Ball Nedir? Four - Ball Better Ball Hakkında Kısaca Bilgi

Four - Ball Better Ball Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Four - Ball Better Ball:

Golfte oyun çeşitlerinden biridir. İki eş oyuncunun en iyi toplarının diğer iki eş oyuncunun en iyi toplarına karşı yarışmasıdır. Amerika’da bu oyuna foursomes adı verilir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Interlocking Grip: Sağ elin serçe parmağını club’ı kavrarken sol elin işaret parmağı altından üzerine doğru sararak oluşturulan grip’e verilen addır. Genellikle kısa el ve parmaklı oyuncular tarafından düzgün bir grip oluşturmak için kullanılmaktadır.

    Casual Water: Geçici su. Su engeli olmayıp, oyuncunun vuruş durumunu almasından önce ya da sonra sahada geçici olarak belirlenen her türlü su birikintisidir. Kar ve buzun geçici su ya da köksüz cisim olarak yorumu oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz bir engeldir. Kırağı geçici su değildir. Oyuncu ceza puanı kaybetmeden kurallara uygun bir şekilde topun yerini değiştirebilir.

    Long Iron: Fairway den uzun atışlar yapabilmek için kullanılan, en az loft derecesine sahip modern iron club lardır.

    Loose Impediments: Köksüz cisimler, toprağa tespit edilmemiş ve toprakta kökü olmayan, topa yapışmayan taş, çakıl, dal, yaprak, diken, gübre gibi doğal cisimler, solucan, böcek gibi hayvanlar ve bunların sebep olduğu kümeciklerdir. Kum ve toprak kümecikleri, ancak green üzerinde bulunmaları halinde bu tanımlamanın kapsamına girmez. Kar ve buzun köksüz cisim olarak yorumu, oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz tanımlamasına girer. Kırağı köksüz cisim değildir. Köksüz cisimler ceza puanı alınmadan yerlerinden kaldırılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü