Fotosentez Terimi Hakkında Bilgiler
Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Fotosentez:
Yeşil bitkilerin ışıkta basit bileşiklerin karmaşık yapılı organik moleküller yapması.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotosentez:
1- Yeşil bitkilerin topraktan aldıkları suyla havadan aldıkları karbondioksiti Güneş enerjisiyle birleştirerek besin yapma olayı.
2- Bitkilerin, yapraklarına renk veren maddeler ve güneş enerjisi sayesinde su ve karbon dioksidi birleştirilerek besin üretmesi.
3- Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla CO2 ve H2O'dan besin maddelerini üretmesidir.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotosentez:
Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla CO2 ve H2O'dan besin maddelerini üretmesidir.
Biyoloji Terimi Olarak Fotosentez:
1. Işık enerjisinin kimyasal enerjiye dönüştürülerek glikoz ya da diğer organik bileşiklerde depolanması olayı.
2. Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla Karbondioksit(CO2) ve Su (H2O)'dan besin maddelerini üretmesidir.
3. Yeşil bitkilerin kloroplastlarında karbon kaynağı olarak karbondioksitin, hidrojen kaynağı olarak da suyun kullanılması ile yeşil pigment olan klorofilde tutulan güneş enerjisiyle ATP oluşması ve karbonhidratların sentezlenmesi.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Fotosentez:
Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla karbondioksit ve su kullanarak besin maddelerini üretmesidir.
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fotosentez:
Yeşil bitkilerde klorofil ve ışık yardımı ile topraktan alınan su ve havadan alınan karbondioksitin birleştirilerek karbonhidratların meydana getirilmesi olayıdır. Burada güneşin radyant enerjisi, kimyasal enerjiye dönüştürülür.
Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri:
Glikoserin: Alkole benzer bir maddedir. Üç yağ asidi molekülüyle birleşince trigliseridleri, yani yağları oluşturur. Doğal yağların çoğunda gliserin vardır.
Amino Asit: Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır. Bazı amino asitler vcut tarafından yapılabilirken bazıları sadece yiyeceklerden alınabilir.
Avitaminoz: Herhangi bir vitaminin yetersizliği.
Posa: Besinlerin; sindirilemeyen, bağırsak boşalmasını kolaylaştıran kısmı. Daha çok kepekte, kuru baklagillerde, sebze ve meyvelerde bulunur. Posayı oluştu
Şekerler: Karbonhidrat aldığımızda, vücudumuz bu besin ögelerini daha küçük parçalara ayırır. Bu daha küçük parçalar şekerlerdir. Şeker doğal olarka pek çok bes
Pastörizasyon: Besinlerdeki zararlı mikroorganizmaların büyük çoğunluğunu öldüren bir ısıl işlem türüdür.
Karoten: A vitamin ön maddesi. Gövdede A vitaminine çevrilir. Yeşil, sarı ve turuncu bitkilerde bulunur.
Fava: Kuru bakla ezmesi.