Eğitim Sitesi

Fotosentez Nedir? Fotosentez Hakkında Kısaca Bilgi

Fotosentez Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fotosentez:

Yeşil bitkilerde klorofil ve ışık yardımı ile topraktan alınan su ve havadan alınan karbondioksitin birleştirilerek karbonhidratların meydana getirilmesi olayıdır. Burada güneşin radyant enerjisi, kimyasal enerjiye dönüştürülür.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotosentez:

1- Yeşil bitkilerin topraktan aldıkları suyla havadan aldıkları karbondioksiti Güneş enerjisiyle birleştirerek besin yapma olayı.

2- Bitkilerin, yapraklarına renk veren maddeler ve güneş enerjisi sayesinde su ve karbon dioksidi birleştirilerek besin üretmesi.

3- Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla CO2 ve H2O'dan besin maddelerini üretmesidir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotosentez:

Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla CO2 ve H2O'dan besin maddelerini üretmesidir.

 

Biyoloji Terimi Olarak Fotosentez:

1. Işık enerjisinin kimyasal enerjiye dönüştürülerek glikoz ya da diğer organik bileşiklerde depolanması olayı.

2. Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla Karbondioksit(CO2) ve Su (H2O)'dan besin maddelerini üretmesidir.

3. Yeşil bitkilerin kloroplastlarında karbon kaynağı olarak karbondioksitin, hidrojen kaynağı olarak da suyun kullanılması ile yeşil pigment olan klorofilde tutulan güneş enerjisiyle ATP oluşması ve karbonhidratların sentezlenmesi.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Fotosentez:

Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla karbondioksit ve su kullanarak besin maddelerini üretmesidir.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Fotosentez:

Yeşil bitkilerin ışıkta basit bileşiklerin karmaşık yapılı organik moleküller yapması.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Şeritvari Ekim: Eğime dik olarak belli genişlikteki şeritlere, ekim nöbeti ilkelerine uygun olarak farklı bitkilerin ekilmesine verilen isimdir. Kışlık baklagil - kışlık tahılın eğime dik olarak şeritlere ekilmesi, şeritvari ekim örneğidir.

    Işıkta Çimlenme: Üç çimlenme faktörü yanında ışığında mutlaka bulunmasıyla meydana gelen çimlenmedir.

    Agroekoloji: Sürdürülebilir tarım bilimi demektir. "Doğal Tarım, Organik Tarım, Entegre Tarım, İyi Tarım" gibi tarım sistemleri ülkemizde uygulanan sürdürülebilirliği güncel tarımdan daha yüksek olan tarım yapma şekilleridir. Ekim nöbeti, IPM (Entegre Zararlı Yönetimi), Gübreleme için analiz ve damlama sulama olmazsa olmazlarıdır.

    Modifikasyon: Dış faktörlerin etkisiyle canlının dış görünümünde meydana gelen ve kalıtsal olmayan değişimlere verilen isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü