Eğitim Sitesi

Fotosentetik Ototroflar Nedir? Fotosentetik Ototroflar Hakkında Kısaca Bilgi

Fotosentetik Ototroflar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fotosentetik Ototroflar:

Fotosentetik OtotroflarGüneş ışığı kullanarak fotosentezle besin yapan canlılardır. Bakterilerin bazıları, mavi- yeşil algler, su yosunları, öglena gibi bazı protistalar ve yeşil bitkiler fotosentez yapan ototroflardır. Klorofil taşırlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Karbonhidrat: 1-(CH2O) oranında karbon, hidrojen ve oksijen içeren organik bileşiklerdir. Şekerler, nişasta ve selüloz. 2-Yapısında C, H, O atomlarını bulunduran, monosakkarit, disakkarit, polisakkarit olarak gruplandırılan bileşik.

    Sölenterler: Sinir sistemi hariç gelişmiş organ ve sistemleri bulunmaz. İlk sinir sisteminin görüldüğü gruptur. Eşeyli ve eşeysiz üreyebilir. Bu grupta denizanası, hidra, mercan gibi türler bulunur. Bazı türleri (mercanlar) dış iskelete sahiptir. Denizanaları yüzücüdür. Hidralar ise denizlerde diplere bağlı olarak yaşar. Denizanası ve hidra vücutlarından çıkan uzantılar ile avlarını yakalayıp felç ederek vücut boşluğuna çeker ve sindirmeye başlar. Kısmen sindirilmiş besinleri hücreler içine alır ve sindirim hücre içinde tamamlanır.

    Pürin: Nükleik asitlerdeki azotlu bazların iki tipinden birisi. Pürinlerin her biri -adenin ve guanin- özgül pirimidinlerle eşleşir.

    Sfinkter: Kısalarak bir açıklığı kapatan dairesel dizilmiş kas lifleri grubu. Midenin sonunda bulunan pylor sfinkter gibi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü