Eğitim Sitesi

Fotoselli Batarya Nedir? Fotoselli Batarya Hakkında Kısaca Bilgi

Fotoselli Batarya Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Fotoselli Batarya:

Sinyal üreten ve sinyal alan iki göz arasına giren bir cismin sinyali kesmesiyle belirli sıcaklıkta ayarlanmış suyun akışını kontrol eder. Düşük gerilimli elektrik enerjisiyle çalışır. Genellikle 6-9-12 voltluk gerilim yeterlidir. Gereksiz su tüketimini engellediği için tasarruf sağlar. 0.5-0.8 bar aralığında basınçla çalışır. Maksimum su sıcaklığı 70 °C olmalıdır. Su kullanımının bitmesinden 30 saniye sonra algılar ve kendini kapatır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Buhurdan: Güzel koku yayan, içinde tütsü yakılan süslü kap.

    Opak: Opak saydamın karşıtıdır. Bir renk opaksa üzerine sürüldüğü yüzeyi tamamen kapatıyor demektir. Bazı boya pigmentleri saydamdır ve opak olmaları için ek maddeler katılması gerekir. Saydam boyalara biraz beyaz katarak yüksek oranda opaklık elde edilebilir.

    Kayar Kalıp: Düşey olarak sürekli yükseltilebilen kalıp.

    Alçı: Alçı taşı (jips), doğal olarak oluşan ve bileşiminde iki molekül su bulunduran bir kalsiyum sülfat mineralidir. Toprak içinde katmanlar halinde bulunan alçıtaşının, özel fırınlarda 120-180°C arasında pişirilip kristal suyunun uçurulması ve kalan kalsiyum sülfatın öğütülmesiyle elde edilen, su ile karıştırıldığında kısa süre içinde katılaşma özelliği gösteren, donduğunda hacmi yaklaşık %1 oranında artan, beyaz renkli bir toz halindeki inorganik esaslı bağlayıcı yapı malzemesidir. Kum ya da kireç ile karıştırılarak duvar ve tavan sıvalarında, revzen yapımında, heykel, silme, mukarnas ve her tür kabartma bezemede, kalıp alınmasında ve kartonpiyer yapımında kullanılan bu malzemenin yangına karşı dayanımı oldukça yüksektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü