Eğitim Sitesi

Foton Nedir? Foton Hakkında Kısaca Bilgi

Foton Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Foton:

Elektromanyetik ışınımı taşıyan parçacık.

 

Biyoloji Terimi Olarak Foton:

1-Elektromanyetik radyasyon partikülü, bir kuan tumluk ışınsal enerji.

2-Elektromanyetik radyasyonlarda enerji akışını sağlayan, elektriksel olarak yüksüz, kütlesiz daima ışık hızıyla hareket eden dalga paketleri.

 

Kimya Terimi Olarak Foton:

Elektromanyetik ışınları oluşturan bölünmez dalga paketleri.Işık taneciği. Işık ışınının enerjisi bu fotonlar içinde yoğunlaşmıştır.

 

Fizik Terimi Olarak Foton:

Işık taneciği.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Gün Dönümü: Gecelerin uzamadan kısalmaya (22 Aralık), ya da kısalmadan uzamaya (22 Haziran) dönmesi olayı bu dönmenin olduğu tarih.

    Görünür Evren: Evrenin görülebilen kısmıdır. Teknoloji ilerleyip daha güçlü teleskoplara sahip olundukça görünen evrenin sınırları da genişlemektedir. Günümüz teknolojisine göre görünen evren 14 milyar ışık yılı yarıçaplıdır. Evrenin kendisinin ne büyüklükte olduğu ya da evrenin sonlu mu, sonsuz mu olduğu henüz cevaplanamamış sorulardır. Evrenin gerçek boyutları, görünür evrenden muhtemelen çok daha büyüktür. Evren sonsuz değilse de, görünür evrenimiz çok daha büyük bir bütünlüğün içerisinde küçücük bir nokta kadardır.

    Messier Kataloğu: Charles Messier'in kuyrukluyıldızlarla karıştırmamak için hazırladığı, 110 parlak gökada, bulutsu ve yıldız kümesi içeren katalog.

    Bilim: Evrenin ya da olayların bir bölümü hakkında deneye dayalı ve gerçeklikten yararlanarak sonuç çıkarma süreci ve bu yolla elde edilen bilgilerin bütünüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü