Eğitim Sitesi

Fosil yakıt Nedir? Fosil yakıt Hakkında Kısaca Bilgi

Fosil yakıt Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fosil yakıt:

Çürümüş hayvan ve bitki kalıntılarından uzun zaman sürecinde oluşmuş petrol, kömür vb. yakıtlar.

 

Coğrafya Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Taş kömürü, linyit gibi, bitkilerin zamanla yer altında fosilleşmesi sonucu oluşmuş yakıt maddeleri.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Fosil yakıtlar eskiden ölmüş bitki ya da hayvanların kalıntılarından oluşan, temel olarak kömür, fueloil veya doğal gaz gibi, hidrokarbonlardır. Fosil yakıt terimi aynı zamanda bitki ya da hayvan kaynaklı olmayan hidrokarbon içeren doğal kaynakları da kapsamaktadır.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Kömür, petrol, doğalgaz gibi enerji kaynağıdır. Ölen canlı organizmaların oksijensiz ortamda uzun yıllar boyunca çözülmesi ile oluşur.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Serviks: Rahmin vajina içerisine açıldığı açıklık.

    Resesif Gen: Etkisini fenotipte gösteremeyen ve çekinik olan gen. Bulunduğu canlıda taşıdığı karakteri dominant gen bulunmadığı zaman oluşturabilen gen çeşididir.

    Fauna: 1. Bir ülke, bölge, özel bir çevre ya da devreye has tüm canlılar. 2. Belirli bir bölgeye adapte olmuş ve o bölgede yaşamını sürdüren hayvan topluluğudur. 3. Belirli bir ortamdaki hayvan türlerinin tümü.

    Ekoloji: 1. Çevre bilimi, canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen biyolojinin bir dalı. 2. Organizmaların birbirleri, fiziksel ve biyotik çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. 3. Organizmaların birbirleri ve abiyotik çevre ile olan ilişkilerini çeşitlilik, dağılım, biyokütle, popülasyon ve rekabet gibi açılardan inceleyen biyolojinin disiplinler arası dalı. 4. Organizmalarla çevrelerini ve bu iki varlık arasındaki karşılıklı ilişkileri araştıran bilim dalı. Doğanın yapısını ve işlevini araştıran bilim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü