Fosil Yakıt Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Fosil Yakıt:
Taş kömürü, linyit gibi, bitkilerin zamanla yer altında fosilleşmesi sonucu oluşmuş yakıt maddeleri.
Biyoloji Terimi Olarak Fosil yakıt:
Çürümüş hayvan ve bitki kalıntılarından uzun zaman sürecinde oluşmuş petrol, kömür vb. yakıtlar.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Fosil Yakıt:
Fosil yakıtlar eskiden ölmüş bitki ya da hayvanların kalıntılarından oluşan, temel olarak kömür, fueloil veya doğal gaz gibi, hidrokarbonlardır. Fosil yakıt terimi aynı zamanda bitki ya da hayvan kaynaklı olmayan hidrokarbon içeren doğal kaynakları da kapsamaktadır.
Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Fosil Yakıt:
Kömür, petrol, doğalgaz gibi enerji kaynağıdır. Ölen canlı organizmaların oksijensiz ortamda uzun yıllar boyunca çözülmesi ile oluşur.
Benzer Coğrafya Terimleri:
Alüvyal: Alüvyonlardan oluşan.
Hamada: 1- Rüzgârın etkili olduğu yerlerde ufalanmış materyal tamamen aşınır, çıplak kaya yüzeyleri ortaya çıkar, böyle alanlara verilen isim.Kaya Çölü.
2
Ova: 1. Bulundukları yerde çevrelerine göre çukurda kalmış, çoğunlukla alüvyonla örtülü, eğimi az, akarsuların derine gömülmediği düzlükler.
2. Çevresin
Abisal Düzlük: Kıta sahanlığının ötesinde uzanan ve ortalama derinliğin 4000 m olduğu okyanus tabanı.
Toprak Kayması: Toprak tabakasının ve hemen altındaki materyalin bir yamaç boyunca, kayganlaşan zemin üzerindeki hareketi.
Kent Planlaması: Kentsel bir alanın fiziksel altyapı, konut ve ulaşım, toprak kullanımı, kentsel büyüme de dâhil, çeşitli öğelerinin planlanması süreci.
Psödomaki: Ormanların tahrip edildiği yerlerde ortaya çıkan çalılıklara psödomaki (yalancı maki) denir. Bunların da tahrip edildiği yerlerde çayırlar bulunur.
Işıma: 1-Yeryüzünün Güneş'ten aldığı ısıyı atmosfere vermesi olayı. Radyasyon.
2- Yeryüzü kazandığı enerjinin bir bölümünü atmosfere geri verir. Buna yer