Eğitim Sitesi

Fosfolipit Nedir? Fosfolipit Hakkında Kısaca Bilgi

Fosfolipit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fosfolipit:

Lipitlerin yağlardan sonraki en önemli grubudur. Fosfolipitlere fosfatidler de denir. Fosforik asidin (=H3PO4) diesteridir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Lizozom: - Hücrenin midesi şeklinde görev yapar. İçerisinde 50 çeşit sindirici sıvı (enzim) bulundurur. Hücrede büyük yapılı besinlerin (protein, yağ, şeker) sindirilmesini sağlar. - Tek zarlı kese şeklinde bir organeldir. - Yıpranmış ve yaşlanmış organelleri parçalayıp sindirir. - Hayvansal hücrelerde bulunurken bitkisel hücrelerde bulunmaz. - Lizozom oluşumuna katkısı olan organeller: Ribozom, endoplazmik retikulum, golgi aygıtı - Lizozom organelinin çeşitli nedenle zarı yırtılıp enzimleri hücre içine dağılırsa enzimler hücreyi sindirmeye başlar. Bu olaya otoliz denir. Bu nedenle bu organele intihar organeli de denir.

    Hipersensitivite: Değişik tepki gösterme durumudur. Anormal olarak artmış duyarlılık.

    Nörozis: Çok değişik belirtilerle ortaya çıkan nispeten hafif ve sıkça görülen psişik bozukluklar. Kuruntu, korku, utançlık ve aşırı duyarlılık gibi.

    Gibberellinler: Çiçekli bitkilerde, büyüme ve gelişmenin denetiminde işlevi olan ve doğal olarak bulunan bir grup kimyasal madde. Bazı türlerin genç bitkilerinde sürgünlerin uzamasını hızlandırır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü