Eğitim Sitesi

Formik asit (Karınca asidi) Nedir? Formik asit (Karınca asidi) Hakkında Kısaca Bilgi

Formik asit (Karınca asidi) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Formik asit (Karınca asidi):

Organik asittir. Özellikle arıcılığı gelişmiş ülkelerde organik bal üreticileri tarafından, varroa zararlısı için yaygın olarak kullanılmaktadır. İlkbaharda nektar akımı döneminden dersimiz.com en az 15 gün önce ve sonbaharda bal hasatından sonra kullanıldığında bal ve bal mumunda kalıntı bırakmadığı araştırmalar sonucu belirlenmiştir. Kullanımı arıcı için tehlikeli olabileceğinden, güvenlik tedbirleri alınarak kullanmak gerekir.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Döllü yumurta: Erkek arı spermiyle döllenmiş, diploid yapıda 32 kromozomlu yumurta.

    Şurup 2/1 (Koyu şurup): 2 ölçek çay şekeri ile 1 ölçek su karıştırılarak hazırlanıp, kış öncesi yeterli balı olmayan kolonilere, bal depolamaları için veya açlık tehlikesinde olan arı kolonilere verilen, arı yemi.

    Yavru çürüklüğü: Bakteriler veya yavru üşümesinin sebep olduğu, yavruların petek gözlerinde ölüp çürüdüğü, yavru hastalığı. Bkz.Amerikan yavru çürüklüğü, Bkz.Avrupa yavru çürüklüğü, Bkz.Adi yavru çürüklüğü.

    Üst çıtalı karakovan: Sadece 37 mm. genişliğinde üst çıtaların kullanıldığı ve peteğin arılar tarafından doğal olarak örüldüğü, dersimiz.com kovan yan duvarlarının çıta kenarından kovan tabanına açılı olarak yapılan kovan çeşidi. (Top bar hive)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü