Eğitim Sitesi

Form Nedir? Form Hakkında Kısaca Bilgi

Form Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Form:

1- Biçim, şekil. Bir şeyin istenilen ve olması gereken durumu.

2- Bir önermenin ya da akıl yürütmenin kalıbı, şekli, biçimi.

 

Bilgisayar Terimi Olarak FORM:

HTML sayfalarında Web servisine bağlanan kullanıcıdan Web tarayıcısı sayesinde bilgi almak için kullanılır. Daha sonra bu bilgiler sunucu makinede kurulu olan özel bir programla değerlendirilir. Web sayfaları üzerinde formlar yaratmak için CGI programlamayı bilmek gerekir. CGI hakkında daha çok bilgi edinmek için http://the-inter.net/www/future21/html.html sayfasına bir göz atabilirsiniz. Bu adreste Web sayfası yaratmak ve CGI ile formlar yaratmak hakkında güzel bilgiler bulacaksınız.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Form:

Biçim, şekil.

 

Sanat Terimi Olarak Form:

Bir şeyin dış biçimi ile birlikte, içyapısına verilen ad. Nesnenin, içinin de nasıl bir yapıda olduğunu gördüğümüz, durumlar için kullanılır. Bu noktada biçim ve form birbirinden farklı kavramlardır. Üç boyutlu nesnelerin yapısal özelliği, boşlukta kapladığı alan.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Form:

Biçim, şekil.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Form:

Üzerine veri girişi yapılması amacıyla çeşitli ortamlarda hazırlanmış belge.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Form:

Biçim, kütle. Bir şeyin şekli anlamındadır. Resim sanatında biçim, bir tablonun tümünün yapı bakımından kuruluşunu ifade eder.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Doğuştancılık(İnneizm): Genel olarak, belirli insani özelliklerin sonradan kazanılmış olmayıp, doğuştan getirildiğini öne süren anlayış. Daha özel olarak da epistemolojide, bilgimizin en azından bir bölümünün ya da bilgi için temel oluşturan kavram, ilke ve fikirlerin doğuştan olduğunu savunan öğreti.

    Kültürel Yozlaşma: Toplum üyelerinin kendi kültürlerini, temel kurumlarını ve davranış örüntülerini kaybedip diğer toplumların kültür değerlerini kabul etmeleri durumu.

    Deizm (İlahçılık): Tanrının varlığını kabul etmekle birlikte tanrının evreni yarattıktan sonra kendi yasasına göre işlemek üzere tek başına bıraktığını söyleyen öğretidir. Deizm, dünyayı akla dayanarak açıklamayı amaçlayan aydınlanma çağının (18 .yy.) Tanrı anlayışıdır ve Tanrı'yı akla dayanarak açıklamak ister. Tanrı'nın varlığını kanıtlamak için mucizelere, vahiylere ihtiyaç yoktur. Deizme göre, Tanrı dünyayı bir kere yaratmıştır, ondan sonra dünyaya müdahale etmesi akla aykırıdır ve bu kabul edilemez.

    Nihilizm: Evrenin amaçsız ve anlamsız olduğunu, hiçbir şeyin değer taşımadığını savunur. Her tür otoriteye karşıdır. Otoritesiz bir devlet olamayacağına göre ideal bir devlet yoktur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü