Eğitim Sitesi

Forfaiting Nedir? Forfaiting Hakkında Kısaca Bilgi

Forfaiting Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Forfaiting:

1- Özellikle mal ve hizmet ihracatından doğan ve belirli bir ödeme planına göre tahsil edilebilecek olan alacakların bir banka ya da bu alanda uzmanlaşmış bir finans kurumu tarafından satın alınmasıdır. Uzun vadeli ve kredili ihracat - ithalat işlemlerine yönelik bir finans aracı olup, genellikle yatırım malları için kullanılmaktadır.

2- Vadeli mal ve hizmet ihracatından kaynaklanan senetli alacak haklarının, "forfaiting şirketi" adı verilen finansal kuruluşlar tarafından satın alınma işlemi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Mükellef (Yükümlü): Vergi yasalarına göre kendisine vergi borcu yüklenebilen gerçek ve tüzel kişilere mükellef denilmektedir.

    İhracat Desteği: Kamu yararına olduğu düşünülen bir işletmeyi teşvik etmek için hükümet tarafından ödenen belirli bir para.

    Mali Endeks: Ulusal Pazar'da işlem gören ve sadece mali sektörde yer alan şirketlerin hisse senetlerinin fiyatlarındaki değişmeler dikkate alınarak hesaplanan hisse senetleri piyasası endeksidir.

    Döviz Kuru: 1. Ulusal bir paranın, diğer bir ulusal para cinsinden ifadesidir. (Exchange Rate) 2. Bir ülke parasının bir başka ülke parasına çevrilmesinde uygulanan oran ya da ödenen fiyat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü