Eğitim Sitesi

Fon Nedir? Fon Hakkında Kısaca Bilgi

Fon Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Fon:

1. Resim, fotoğraf veya çeşitli plastik ögelerden oluşan dekor, görüntü.

2. İç mimaride üstüne başka şeyler eklenen bölüm.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Fon:

Belirli bir alandaki etkinliğin gerçekleştirilmesi için ayrılmış para ya da aynı işlevi gören varlıkların tümü, gerçek veya tüzel kişiler adına finansal kurum tarafından işletilen kaynak.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Fon:

1- Para, mal, şirket sermayesi, kaynak, bir faaliyetin gerçekleştirilmesi için ayrılmış para.

2- Yatırım şekli olarak düşünülen ulusal borç miktarı.

3- Sermayeye çevirmek, belli bir faizle sürekli borç durumuna getirmek, yatırım yapmak anlamına da gelir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Fon:

Belirli bir iş için gerektikçe harcanmak üzere ayrılıp işletilen para, kaynak.

 

Perdecilik Terimi Olarak Fon:

İşlevselliği olmayan kenarda süs amaçlı kullanılan perde.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Fon:

Belirli bir alanda bulunulacak belirli bir faaliyetin gerçekleştirilmesi için ayrılmış para ya da aynı işlevi gören varlıkların tümü.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Sanat Eseri Oluşturma: Kişinin eski bilgi ve yaşantılarına dayanarak yeni nesne ve düşünceler ortaya koyması. Kişinin bir tür sentez yapma yetisi. Teknik-malzeme, işlem, öge ve çözümlemeler kullanarak görsel sanat eserleri üretmek; eşsiz, karmaşık, ayrıntılı düşüncelerin esnek ve akıcı üretimi.

    Nef: 1. Kilise mimarîsinde apsise dik ya da paralel olarak yer alan ve birbirlerinden sütun ya da paye dizileriyle ayrılan uzunlamasına mekânlara verilen ad. 2. Yapılarda sütunlarla ya da payelerle ayrılan her bir bölüm. 3. Kiliselerde birbirinden sütunlarla ayrılan uzunlamasına oluşan mekân.

    Mukarnas (Stalaktik): Yan yana ve üst üste yerleşen prizmatik ögelerin dışa doğru derece derece taşarak, genellikle simetrik bir düzen içinde dizildiği üç boyutlu geçiş desteği işlevi gören bir çeşit mimari bezeme ögesi.

    Neft Yağı: Sakız ağacı cinsi bir ağaçtan ya da çam ağaçlarından çıkarılan reçineli bir sıvıdır. Bu maddeyi imbikten çekerek elde edilen sıvıya terebentin denir. Toz boyalardan yağlı boya yapmak ve boyaları sulandırmak için kullanılır. Boyalar neft yağında eritildikten sonra içerisine bezir yağı katılmak suretiyle koyulaştırılır. Neft yağı yağlı boyayı çürüttüğü için fırçaları ya da boyanın bulaştığı yerleri temizlemeye yarar. Yağlı boyanın çabuk kuruması için de az miktarda neft yağı ile karıştırılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü