Eğitim Sitesi

Floresans Nedir? Floresans Hakkında Kısaca Bilgi

Floresans Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Floresans:

Farklı dalga boyunda radyasyon absorbe eden bir maddenin ışık salması, eksite edilmiş singlet durumun temel duruma bozunması sırasında meydana gelir. Isıya bağlı olmayan çok hızlı bir olaydır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Asit Yağmuru: 1. Kükürt oksitleri, azot oksitleri gibi hava kirleticilerinin havadaki su molekülleriyle birleşmesiyle oluşan asit yağışının yağmur hâlinde yeryüzüne inmesi. 2. Atmosfere insan faaliyetleri sonucunda verilen asit oluşturan öncül moleküllerin sonucunda normalden daha düşük pH'ya sahip yağışların olması.

    Ventrikulus: Bir organın boşluğu. Örneğin, beyinin çeşitli odacıklarından biri ya da yüreğin kanı atriumlardan alan odacıklardan her biri.

    Azotlu Organik Baz: Nükleotitlerde 5 çeşit azotlu organik baz bulunabilir. Bunlar • Adenin(A) • Guanin(G) • Sitozin(C) • Timin(T) • Urasil(U) Azotlu organik bazlardan Adenin ve Guanine taşıdıkları iki halkadan dolayı pürin; Sitozin, Timin ve Urasil'e ise taşıdıkları tek halkadan dolayı pirimidin adı verilir.

    Pseudopod: 1. Bir amip ya da amipsi hücrenin geçici sitoplazmik çıkıntısı. Bu çıkıntı hareket ve beslenmede kullanılır. 2. Bazı tek hücrelilerin hareket etmek veya besin almak amacıyla sitoplazmasının dışarıya doğru oluşturduğu uzantılardır. 3. Amip benzeri bir hücrelilerde ve fagositoz yapan diğer hücrelerde bulunan sitoplazma uzantıları, yalancı ayak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü