Eğitim Sitesi

Flaş Senkron Hızı Nedir? Flaş Senkron Hızı Hakkında Kısaca Bilgi

Flaş Senkron Hızı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Flaş Senkron Hızı:

Bir fotoğraf makinesinde, flaş ışığının enstantane ile eşgüdümlü olabileceği en hızlı enstantane değeridir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Panorama: Bir kameranın tek bir kareninkinden çok daha geniş bir alanda çekim yapabilme kabiliyetidir. Genelde bu tür çekimleri kameralar yanyana yapılmış 3 ila 5 adet resmi daha sonra bir yazılım aracılığıyla birleştirmesi sayesinde gerçekleştirebilir. Her kamerada olmayan bu özellik için genelde stitch adında bir yazılım kullanılır.

    Dolgu Flaş: Dış çekimlerde, sert gölgelerin yumuşatılmasında ana ışık kaynağı olmayacak şekilde kullanılan ek flaş ışığıdır. Genel olarak, güneş ışığının yoğun olduğu durumlarda, objenin üzerinde oluşan sert gölgelerin yumuşatılmasında kullanılır.

    Hiperfokal Uzaklık: Bir fotoğraf makinesi sonsuzca odaklandığında seçilir görüntü verebilen en yakın nokta ile fotoğraf makinesi arasındaki uzaklıktır.

    Kırpma: Bir görüntünün istenmeyen bölümlerinin agrandisörde büyütülüp çerçeve dışına atılması. / Fotoğraf çekme aşamasında makinenin görüş açısının ayarlanarak görüntünün istenilmeyen bölümlerinin çerçeve dışında bırakılması. / Sayısal bir görüntünün bilgisayar ekranında gereksiz kısımlarının dışlanarak yeniden çerçevelenmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü