Eğitim Sitesi

Flamura-85 Nedir? Flamura-85 Hakkında Kısaca Bilgi

Flamura-85 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Flamura-85:

Bitki boyu 80-90 cm, başaklar kılçıklı ve beyazdır. Daneler yumurta şeklinde oval olup rengi kırmızı, 1000 tane ağırlığı 44- 49 gr, Yapay ve doğal koşullarda sarı pasa orta dayanıklı, yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Sürme: Diskaro, kazayağı, soklu, pulluk gibi aletlerle toprağı devirerek sürme işlemi.

    Kompozit Çeşit: Değişik orjinli açık tozlanan çeşit, hibrit ve kendilenmiş hat gibi materyallerin belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen ve izole parsellerde toplu seleksiyon ile genetik özellikleri korunan açık tozlanan çeşitlerdir.

    Basri Bey-95: Sap orta boylu(85 cm), kılçıklı olup, kılçık rengi beyazdır. daneleri beyaz renkli, orta uzunlukta, 1000 tane ağırlığı 36-39 gr'dır. Sulu alanlar için geliştirilmiş bir çeşittir. Kurağa ve soğuğa hassastır. Sarı ve kara paslara dayanıklı, kahverengi pasa hassas olan ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Pamukova-97: Bitki boyu orta uzunlukta, başaklar beyaz renkli, kılçıklı, daneler yumurta şeklinde ve kırmızıdır. 1000 tane ağırlığı 34 gramdır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyi olan çeşit yatmaya orta dayanıklıdır. Yapay ve doğal koşullarda sarı ve kahverengi pasa dayanıklı ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü