Eğitim Sitesi

Fiziki Haritalar Nedir? Fiziki Haritalar Hakkında Kısaca Bilgi

Fiziki Haritalar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Fiziki Haritalar:

Yeryüzünün kabartı ve çukurluklarını gösteren orta ya da büyük ölçekli haritalardır. Fiziki haritalar hazırlanırken eş yükselti ve eş derinlik eğrileri geniş aralıklarla geçirilir. Bu aralıklar çeşitli renklerle boyanır. Yükseltiler genellikle yeşil, sarı ve kahverenginin çeşitli tonları ile, derinlikler ise açıktan koyuya mavi rengin tonları ile gösterilir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Aphel: Dünya'nın, Güneş'ten en çok uzaklaştığı, yörüngede en yavaş döndüğü gündür. Dünya Günöte konumuna 4 Temmuz'da gelir.

    Antimeridyen: Herhangi bir meridyenin tam karşısından geçen ve meridyeni 180 dereceye tamamlayan meridyendir.

    ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu): Hava, su, toprak kaynaklarının kullanımı ile ilgili işletmelerin, daha projelendirme aşamasında iken çevreye zarar vermeyecek, (ya da limiti geçmeden zarar verecek) çevrenin niteliğini bozmayacak, koruyacak şekilde planlamasını kontrol altına almak için çeşitli bilim ve meslek dallarından uzman kişilerin birlikte hazırlayıp ilgili mercilerin tetkik ve onayına sundukları ve savunmasını yaptıkları ortak rapor.

    Mutlak Konum: Bir merkezin Ekvator'a ve başlangıç meridyenine göre uzaklığının açı cinsinden değeridir, matematik konuma eşittir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü