Eğitim Sitesi

Fizik Nedir? Fizik Hakkında Kısaca Bilgi

Fizik Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Fizik:

Madde üzerine etki eden kuvvetlerin yol açtığı ve maddenin bileşiminde değişimin meydana gelmediği olayları inceleyen, mekanik, ısı, elektrik, manyetizma, ışık ve radyoaktivite gibi alt dalları olan bilim dalı.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Fizik:

Öğrencilere fizik biliminin temel ilkelerini kavratmak, doğa olaylarının niteliğini anlatarak doğanın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak, yurdumuzun enerji ve zenginlik kaynaklarını tanıtmak ve birtakım teknik bilgi ve becerilerin günlük hayat sorunlarının çözümünde nasıl kullanılacağını açıklamak amacıyla orta dereceli okullar ile kimi yüksek okullarda okutulan ders.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Fizik:

1. Maddenin kimyasal yapısındaki değişiklikler dışında genel veya geçici yasalara bağlı, deneysel olarak araştırılabilen, ölçülebilen, matematiksel olarak tanımlanabilen madde ve enerji olgularıyla uğraşan bilim dalı: Fizik bilimi mekanik, ısı, ışık, elektrik ve manyetizma bölümlerine ayrılır.

2. İnsanın doğal yapısı.

3. Kişinin dış görünüşü.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Anlık Hız: Bir cismin belirli bir andaki hızıdır.

    Kritikaltı: Her parçalanma sonucunda ortalama birden az nötronun ortaya çıkması olayıdır.

    Kelvin sıcaklığı: Sıcaklığın mutlak sıfırda sıfır olduğu sıcaklık ölçüsü ve bölmelendirilmesi Celsius ile aynıdır. Mutlak sıcaklık ölçeği olarak adlandırılır.

    Paramanyetik Maddeler: Bağıl manyetik geçirgenlikleri 1'den biraz büyük olan maddelerdir. Manyetik alan şiddeti paramatrik alan içinde biraz şiddetlenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü