Eğitim Sitesi

Fizibilite Nedir? Fizibilite Hakkında Kısaca Bilgi

Fizibilite Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Fizibilite:

Yapabilirlik, uygulanabilirlik. Karmaşık, büyük projelerin gerçekleştirilmesinden önce, uzun ve kapsamlı araştırma ve plânlama çalışmaları.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Fizibilite:

Yapılabilirlik, olurluk.

 

İnşaat Terimi Olarak Fizibilite:

Özel bir maliyet kontrol yöntemi olup, projede istenen fonksiyon, performans ve güvenirliği, en düşük “ömür boyu” maliyetle sağlamak açısından proje veya işletim fonksiyonlarının sistematik ve yaratıcı analizlerini içerir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    TUS Belgesi: Mühendis — Mimar Odaları Birliği-Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından her bir ruhsat için verilen tescil belgesi.

    Kıyı Çizgisi: Deniz, tabiî ve sunî göl ve akarsularda, taşkın durumları dışında, suyun kara parçasına değdiği noktaların birleşmesinden oluşan meteorolojik olaylara göre değişen doğal çizgi.

    Eskalasyon: Yüksek enflasyon nedeniyle girdi fiyatlarında görülen hızlı artışların sabit birim fiyatlarla ihalenin gerçekleştirilmesini engellediği için başvurulan bir yol. Eskalasyon, fiyat farkı anlamında da kullanılmakta.

    Mimarlık: İnsanların yaşamasını kolaylaştırmak ve barınma, eğlenme, dinlenme, çalışma gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak için mekanlar düzenleme sanatı; yapı sanatı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü