Eğitim Sitesi

Firavun Nedir? Firavun Hakkında Kısaca Bilgi

Firavun Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Firavun:

Eski Mısır hükümdarlarına verilen addır. O dönemlerde Mısır'da üretim araçları üzerinde özel mülkiyetin ol maması, her şeyin devlete devletin de, firavunlara ait olması bu hükümdarlara olağanüstü bir iktidar gücü vermiştir. Bu güç firavunlara tanrıkral özelliği kazandırmıştır.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Firavun:

Eski Mısır krallarına verilen unvan.

 

Sanat Terimi Olarak Firavun:

Eski Mısır hükümdarlarına verilen unvan.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Firavun:

Eski mısırda hükümdarlara verilen unvan.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Asimilasyon (Özümleme): Kişilerin veya toplulukların bir başka toplumun kültürel yapısı içinde eritilerek yok edilmesidir. Bu yolla halklar, kendi özelliklerinden ve kültürlerinden uzaklaştırılırlar ve kendilerine yabancılaştırılırlar, egemen olan kültürün değerlerini benimseyip, onun çıkarlarını savunurlar.

    Han: 1. Osmanlı padişahları için kullanılan ve 'kral', 'imparator' anlamına gelen bir unvan. (Tek başına kullanıldığı zaman Kırım Han'ı anlaşılır). 2. Genellikle uzun yollarda yol üzerinde, kentlerde, kasabalarda yolcuların hayvanlarıyla birlikte konaklamalarına yarayan yapı.

    Duma: Çarlık zamanında Rus parlamentosuna verilen ad.

    Anayasal Krallık (Meşrutiyet): Hükümdarın görev ve yetkilerinin anayasa ile sınırlandırılması ve hükümdarın da bu yasalara uyması ile ortaya çıkan devlet biçimidir. İlk kez 1285 yılında İngiltere'de ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet yönetimine barışçı yoldan geçişin ilk adımı sayılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü