Eğitim Sitesi

Finansal Bulaşıcılık /Yayılma Nedir? Finansal Bulaşıcılık /Yayılma Hakkında Kısaca Bilgi

Finansal Bulaşıcılık /Yayılma Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Finansal Bulaşıcılık /Yayılma:

(Financial Contingency): Ülkelerin birinde ya da birkaçında ortaya çıkan sorunlar yüzünden tedirgin olan uluslararası yatırımcıların benzer özelliklere sahip ülkelerden yatırımlarını hızla çekmeleri ve bu şekilde olumsuz yatırım koşullarının diğer ülkelerin finansal sistemlerine de yayılmasıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Nelson Kompleksitesi: Rafinerilerin verimliliğini ölçen bir gösterge. Bu göstergenin yükseklik seviyesi bir birim ham petrolden ne kadar yüksek katma değerli nihai ürün üretilebildiğini gösterir.

    Rehin: Bir borcun ödenmesinin temini amacıyla borçlu tarafından alacaklıya verilen ve borç ödenince geri alınan kıymetli eşya anlamında kullanılır.

    Alivre Satışlar: Belirli nitelikte ve miktarda malın belirli bir fiyattan belirli bir tarihte teslim edileceğine ilişkin sözleşme yapılması.

    Kurucu Hisse Senedi: Kurucu hisse senetleri, şirket kurucularına ya da şirket açısından önem arz eden şahıslara genellikle bedelsiz olarak verilen, oy hakkından yoksun ve sadece temettü hakkı olan bir "adi senet" olarak tanımlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü