Eğitim Sitesi

Filozof Nedir? Filozof Hakkında Kısaca Bilgi

Filozof Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Filozof:

Felsefe alanında çalışmalar yapan kişi.

 

Fizik Terimi Olarak Filozof:

Felsefe ile uğraşan ve felsefenin gelişmesine katkıda bulunan kimse, felsefeci.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Filozof:

Yunanca "seviyorum", "ardından gidiyorum", "arıyorum" gibi anlamlara gelen "phileo" sözcüğü ve "bilgi", "bilgelik" anlamlarına gelen "sophia" sözcüğünün birleşiminden oluşan felsefenin sözcük anlamı, "bilgelik sevgisi" ya da "bilgi sevgisi"dir. Yani bilgeliğe ve bilgiye değer vermek, onları önemsemek ve hatta en değerli şeyler olarak görmektir.

Felsefe (philosophia) terimi ilk kez, İlk Çağ´ın ünlü Yunan matematikçisi ve filozofu Pythagoras (Pisagor), (MÖ 580-500) tarafından kullanılmıştır. Buna göre felsefe kelime anlamı olarak bilgelik sevgisi ya da hikmet arayışı demektir. Bilgelik (hikmet) ise varlık, bilgi ve değer üzerine tam ve bütün bir bilginin ortaya çıkması veya bir insanın böyle bir bilgiye sahip olabilecek ölçüde olgunluğa ermesi hâlidir.

Bu arayış içerisinde bilgeliği seven, bilgiyi arayan, ona ulaşmak isteyen, felsefeyle uğraşan kişilere filozof (philosophos) denir.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Ergenlik: Kişiliğin oluşmasının hızlandığı, çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi.

    İnvivo: Ait olduğu hücre veya organizma içerisinde yapılan deney.

    Yerçekimi Kuvveti: Yeryüzündeki bütün cisimlere dünya tarafından bir çekim kuvveti uygular, uygulanan bu kuvvete yerçekimi kuvveti denir. Yerçekimi kuvvetinin yönü her zaman yerin merkezine doğrudur. Yerçekimi kuvveti aslında dünyanın uyguladığı kütle çekim kuvvetinin özel adıdır. Yani dünyanın uyguladığı kütle çekim kuvvetine yerçekimi kuvveti denir.

    Teknoloji: Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü