Eğitim Sitesi

Filoloji Nedir? Filoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Filoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Filoloji:

 Dil bilimi. Eski uygarlıkların kullandığı dili ve dil yapılarını inceler.

 

Tarih Terimi Olarak Filoloji:

Dil Bilimidir. Toplumların dillerini inceler.Bir dilin yazılı belgelerinin dil ve tarih açısından incelenmesi ve bir toplumun kültürünün dil yoluyla araştırılmasıdır.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Filoloji:

Dil bilimi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Filoloji:

Dili ve yazılı belgeleri dil ve tarih açısından inceleme. Dil yoluyla bir toplumun kültürünü inceleyen bilim, lisaniyat.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ansiklopedi: Çeşitli konularda belirli bir yönteme göre düzenlenen, bilim, sanat gibi uğraş dallarının tüm bilgilerini ayrıntılı olarak bir arada bulunduran ve genellikle birkaç ciltten oluşan kitaplardır.

    Medrese: Selçuklu ve Osmanlılar döneminde dini, felsefi ve fen ilimlerinin okutulduğu okul. Medrese kelime olarak ders okunan yer anlamına gelir. - İlk Osmanlı Medresesi İznik'te Orhan Bey tarafından açıldı. - Medrese hocalarına Müderris denir. İlk Osmanlı Müderrisi "Davud-i Kayseri" dir. - Müderrisler öğrencilerini yaptıkları sınavla seçer. Bir müderris en fazla 20 öğrenci okutabilirdi. Yaş sınırı yoktu. - Mezun olanlar hukuk, dini, eğitim ve yönetim alanlarında çalışırlardı. - Eğitimi tamamlayanlar İcazetname adlı belge alırdı. - Medreseler ilk başlarda din ve diğer bilim alanlarında eğitim verirdi. Ancak zamanla diğer bilimler geri plana itilerek genelde dini eğitim veren kurumlar haline gelmişlerdir. * Fatih Sultan Mehmet Sahn-ı Seman medreselerini Kanuni ise Süleymaniye Medreselerini açmıştır.

    Göç: Ekonomik, toplumsal, siyasi sebeplerle bireylerin veya toplulukların bir ülkeden başka bir ülkeye, bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gitme işi, taşınma. Yer değiştirmeler ülke içinde olursa iç göç ; ülke dışına olursa dış göç denir.

    Şartlı Soru: Bazı sorulara verilen yanıtlara bağlı olarak sadece belli deneklerin yanıtlaması istenen soru.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü