Eğitim Sitesi

File Format Nedir? File Format Hakkında Kısaca Bilgi

File Format Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak File Format:

Dosya formatı demektir. Mesela resim dosya formatlarından TIFF, JPEG, BMP yi örnek verebiliriz. Ses veya video görüntülerinin de kendilerine göre dosya formatları vardır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kadraj: Çerçeveye alınan bir görüntüye dahil edilen unsurların tümünü ifade eder. Kadraja fotoğraf çekilirken vizörden bakarak karar verilebileceği gibi, çekilmiş bir fotoğraf da daha sonra farklı şekilde kadrajlanabilir.

    Color Depth: Renk derinliği demektir. Tüm dijital sistemler artık en az 24-bit yani 16.7 milyon renk derinliği kullanırlar. Bu RGB yani Kırmızı, Yeşil, Mavi olan üç temel rengin 16.7 milyon tonajdan oluşumu demektir. Elbette bu da gerçek renkleri ifade etmektedir. Bu arada milyar renk tonajını yakalamış dijital sistemler de bulunmaktadır.

    Test baskı: Agrandisörde negatif görüntüyü fotoğraf kâğıdına basarken aynı fotoğraf kağıdı üzerine yan yana farklı pozlama sürelerinde olan birden çok baskı yapmak.

    Hiperfokal (Maksimum Alan Derinliği): Diyaframın açıklığına bağlı olarak, sonsuzluğu kapsayacak biçimde bir alan derinliği elde etmek için mümkün olan en yakın netlenebilecek noktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü