Eğitim Sitesi

Fikoeritrin Nedir? Fikoeritrin Hakkında Kısaca Bilgi

Fikoeritrin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fikoeritrin:

Kırmızı alglerde bulunan kırmızı renkli kromoprotein.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ungulatlar: Dört ayaklı memeliler. Bu hayvanlarda parmaklar az çok kaynaşabilir ve uçları boynuzsu bir madde ya da tırnakla korunabilir.

    Dormansi: Bazı bitkilerin tohumları, kışı kar altında, soğukta geçirir. Büyüme ve gelişmenin askıya alındığı metabolik hızın çok düşük olduğu durgunluk hâline dormansi denir. Tohumlarda da kışın dormansi durumu görülmektedir.

    Parazitizm (Parazitlik ) (+/-): Birlikte yaşayan iki canlıdan biri birliktelikten yararlanırken diğeri zarar görür. Yarar sağlayan canlıya parazit (asalak) zarar gören canlıya konak canlı denir. 1. Tek Hücreli Parazitler: Virüsler, sıtma mikrobu (Plazmodyum) gibi. 2. Hayvansal Parazitler: A) Dış Parazit : Bit, pire, kene gibi hareket organı ve sindirim enzimi olan parazitlerdir. B) İç Parazit: Tenya kıl kurdu gibi hareket organı, sindirim enzimi olmayan, sadece sindirilmiş besinleri (glikoz, a.a ) kullanabilen parazitlerdir. Bu nedenle konak canlının sindirim sisteminde yaşamını sürdürebilir. 3. Bitkisel Parazitler: A) Yarı Parazit: Özel emeçleri ile konak canlının odun borularından su ve mineral alarak fotosentez yapabilen bitkilerdir. Örnek: Ökse otu B) Tam Parazit: Emeçleri ile konak bitkinin soymuk borularından organik besin alan, renksiz, fotosentez yapamayan bitkilerdir. Örnek: Küsküt

    Element: Yörüngelerde seyreden eşit sayıda elektronlara ve atom çekirdeğinde eşit sayıda protona sahip olan atomlardan oluşmuş doğal ya da yapay, 100 kadar madde tipi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü