Eğitim Sitesi

Figüran Nedir? Figüran Hakkında Kısaca Bilgi

Figüran Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Figüran:

Bir oyunun kalabalık sahnelerini doldurmak icin kullanılan, bazen birkaç söz söyleyen, çoğu kez de konuşmayan tamamlayıcı roldeki oyuncu.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Figüran:

Genellikle tiyatro ve sinemada, konuşması olmayan veya konuşması çok az olan rollere çıkan kimse.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Amfitiyatro: Çember ya da oval biçimde bir sahne çevresinde oturma yerlerinin basamaklarla yükseldiği açık hava tiyatro yapısı.

    Taziye: Müslümanlıktaki tek ve ilkel oyun örneği. Şiilerde Kerbela olayı üzerine dinsel acı çekme oyunu. Bu köy seyirlik oyunları gibi seyredenlerin da katıldığı ritüelistik bir oyundur.

    Dramatize Etmek: 1-Bir olayı, duyguyu, düşünceyi canlandırarak (televizyon ve sahne oyunu biçimine getirmek) anlatmak; (mec.) bir olayı olduğundan daha acıklı bir şekle sokmak. 2- Bir edebi eseri radyo, televizyon veya sahne oyunu biçimine getirmek.

    Çevresel Tiyatro: Genellikle yaz aylarında, açık havada gösteriler düzenleyen tiyatro. Çevresel tiyatro kavramı içinde alanlarda, kalabalıkların, yaşadıkları çevrelerde düzenlenen nispeten kısa oyunlardan kurulu gösteriler içeren tiyatro.Örn.'Happening '. Richart schecehner bu tiyatro için şu ilkeleri önermiştir. 1-Yaşam ile sanat arasındaki geleneksel uzaklık kaldırılmalıdır. 2- Oyun alanı izleyici ile birlikte kullanılmalıdır. 3- Birkaç odak noktası olmalıdır. 4- Oyuncu,görsel işitsel öğeler kadar önem taşımalıdır. 5- Sahnede belirleyici etki sözle gelmelidir. 6- Oyun için ilginç alanlar seçilmeli, seyirci buralara alıştırılmalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü