Eğitim Sitesi

Femur Nedir? Femur Hakkında Kısaca Bilgi

Femur Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Femur:

Uyluk kemiği.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Femur:

Uyluk kemiği.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Diploid: 1. İki kromozom takımına sahip olan (2n kromozomlu) hücre ya da organizma. 2. Birbirinin aynısı halindeki çift kromozom setine sahip olan.

    Vakuol: 1. Ökaryot hücrelerin sitoplazması içerisinde sıvı, hava yada kısmen sindirilmiş besin kapsayan tek zarla çevrili yapıların her biri. 2. Sulu bir sıvı ile dolu olan ve sitoplazmanın öteki kısmından bir zarla ayrılan hücre içi küçük boşluk.

    Gametofit: 1-Bir bitkinin hayat devresinde haploit ya da eşeyli (gamet üreten) evre. 2-Gametleri meydana getiren fertler ya da döller. 3- Bitkilerde ve döl almaşının görüldüğü fotosentez yapan protistlerde, gametleri üreten çok hücreli haploit evre.

    Protein: Yapısında karbon, hidrojen, oksijen ve azot gibi elementleri bulunduran temel moleküllerdir. Amino asitlerin peptid bağlarıyla birleşmesinden oluşur. Belli bir sırada dizilmiş bir veya birkaç amino-asit zincirinden oluşan büyük moleküller. Bu dizilişi genetik kodlamadaki nükleotidler belirler. Proteinler vücudumuzdaki hücrelerin, dokuların ve organların oluşması, işlevlerini görebilmesi ve bunu uyum içinde yapmaları için gereklidir. Her proteinin kendine özgü bir işlevi vardır. Sözgelimi hormonlar ve enzimler adlarını duyduğumuz protein türlerinden ikisidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü