Eğitim Sitesi

Fellow Competitor Nedir? Fellow Competitor Hakkında Kısaca Bilgi

Fellow Competitor Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Fellow Competitor:

Yarışma arkadaşı. Stroke competition’da bir oyuncuyla oynayan diğer oyunculara, ister eş ister rakip olsun, yarışma arkadaşı denir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Backspin: Çok iyi bir vuruş tekniği ile topun hedefe doğru havalandığında kendi ekseni etrafında önden arkaya doğru fırıldak gibi dönmesini sağlamaktır. Bu vuruş topun sahaya düştüğünde çok fazla yuvarlanmamasını ve çabuk durmasını sağlar.

    Impact: Club yüzünün topa vurduğu an, çarpışma anıdır.

    Teeing Ground / Tee Box / Tee: Başlama yeri. Her çukurun oynanışında ilk başlangıç vuruşunun yapıldığı yerdir. Başlama yeri dikdörtgen bir alan olup, konan iki işaretin dış kenarları ile belirlenmiştir. Eni en az iki club boyudur.

    Handicap: 1. Golf oyunu sonucunda, oyuncunun par ile oyunu bitirme derecesi arasındaki sayı farkıdır. Örneğin, 72 par’lık bir oyunu 78 vuruşta bitiren bir oyuncunun handikap’ı 6’dır. Oyuncuların handikap tesbiti resmi golf kulüplerinde yapılır. Üç oyun skoru ortalamasıdır. Özel bir kartla belirlenir. En yüksek handikap puanı erkekler için 28, kadınlar için 36 olarak kabul edilmiştir. 2. Eskiden amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan günümüzde yerini Index terimine bırakmış kullanımdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü