Eğitim Sitesi

Felaket Nedir? Felaket Hakkında Kısaca Bilgi

Felaket Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Felaket:

Büyük zarar, üzüntü ve sıkıntılara yol açan olay veya durum, yıkım, bela.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Felaket:

Büyük zarar, üzüntü ve sıkıntılara yol açan olay veya durum, yıkım, bela.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Züht: 1. Yüz çevirme, değer vermeme, terk etme, takva. 2. Ahirette mutlu olabilmek için kişiyi Allah’ı anmaktan alıkoyacak şeylerden yüz çevirme; helalleri işleme, haramları terk etme ve ibadetleri yerine getirme. 3. Kur’an-ı Kerim ve sünnette dünya ve içindekiler nasıl tanıtıldıysa öylece kabul edip dünyaya ve dünyalıklara tapmama.

    Ashabı Bedir (Ashabıbedir): Bedir Savaşı’nda Hz. Peygamber’in yanında bulunan ve savaşa katılan sahabeler. Bedir Savaşı’na katılan sahabelerin sayısı üç yüz civarındadır. Kur’an-ı Kerim’de ve Hz. Peygamber’in hadislerinde, kendilerinin üç katı olan Mekkeli müşriklerle yapılan ilk savaşta büyük kahramanlık gösteren Ashabı Bedir övülmüştür. Hz. Muhammed’in, savaş esnasında yapmış olduğu şu dua Ashabı Bedir'in önemini gösterir: “Ey Allah’ım! Eğer bu insanlar bugün yok olurlarsa, yeryüzünde sana ibadet edecek kimse kalmaz...” (Hadis-i Şerif)

    Yemin Kefareti: Yeminini bozan bir kimsenin on fakiri sabah akşam doyurması ya da giydirmesi veya bunlara gücü yetmeyenin üç gün peş peşe oruç tutmasıdır.

    İrade: 1. Allah'ın Subûtî Sıfatı. Dilemek ve istemek demektir. İrade, Allah’ın bir şeyi dilemesi ve bir şeyi yaratmaya karar vermesidir. Allah varlıkların konumlarını, durumlarını ve özelliklerini belirler. Allah dilemedikçe hiçbir şey meydana gelemez. 2. İstek, arzu, dilek. 3. Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü