Eğitim Sitesi

FED (Federal Reserve Bank) Nedir? FED (Federal Reserve Bank) Hakkında Kısaca Bilgi

FED (Federal Reserve Bank) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak FED (Federal Reserve Bank):

ABD Merkez Bankası. Ülkenin parasal istikrarını korumak amacıyla 23 aralık 1913 yılında Kongre'nin çıkardığı bir yasayla kurulmuştur. Uzun yıllar, özellikle tarım sektöründeki kredi talebini düzenleme işlevi görmüş ancak büyük buhran sırasında sistemin ciddi bir krizi kaldıramayacak güçte olduğunun ortaya çıkmasının ardından Başkan Roosevelt 1935 yılında bugünkü anlamında modern merkez bankasını kurarak onu geniş yetkilerle donatmıştır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Baz Döviz: Para çiftinde ilk para birimi için kullanılan ifade.

    İskonto: Henüz vadesi gelmemiş ticarî bir senedin bankaya teslim edilmesi, bankanın senedi aldığı tarihten vadesine kadar olan süre için bir faiz hesaplaması ve bu faizi senet tutarından düşerek müşteriye ödemesi işlemi.

    Müşteri İsmine Saklama Sistemi: Takasbank sisteminde Müşteri kodlarıyla takip edilem alt hesapların Takasbank'ın yapacağı düzenleme ile isme çevrilmesini, her bir yatırımcı için verilecek sicil numarası ile takip edilerek yatırımcının kimlik bilgilerinin tespitinin mümkün hale getirilmesini ve müşterilerin menkul kıymetlerini bloke edebilmesini amaçlayan sistemdir.

    Cari Kur: Döviz piyasalarında aynı gün takası gerçekleşen dövizin alım - satımında kullanılan kur anlamına gelmektedir. (Current Exchange Rate)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü